Alles gerelateerd aan Windows 8

Upgrade voor Windows 8 of toch maar niet?

Door LCP op donderdag 2 augustus 2012 13:18 - Reacties (14)
Categorie: Windows 8, Views: 6.731

Oke, hier staat een custom made Pc met een Asus P6TSE bord, een Intel Core i7 920 (1e generatie Core CPU) en 6 GB aan Corsair DDR3 geheugen. Alles draait op Windows 7 Pro x64. Onlangs een Crucial M4 SSD geïnstalleerd voor het OS. Kortom, een nette Pc die ik voornamelijk gebruik voor muziek productie. Om eerlijk te zijn ben ik weinig beperkingen tegengekomen als het gaat om CPU power of RAM gebruik.

In het verleden heb ik een aantal upgrades gedaan:

Begonnen met een PIII, daarna PIV, AMD Athlon, daarna overgestapt op een Athlon Dualcore om vervolgens weer over te gaan op Intel met de Core i7. Mijn huidige systeem heb ik van alle systemen nu het langst. En ik heb geen problemen. Voorheen installeerde ik mijn OS elk half jaar opnieuw. Dit omdat Windows XP naar verloop van tijd "dichtslipte" en allerlei rare kuren begon te vertonen. Maar sinds Windows 7 hier in gebruik is, is het herinstalleren van het OS niet meer voorgekomen. Het werkt gewoon en dat blijft het stabiel doen.

Maarrrrrr, je bent een Tweaker of je bent het niet. En een nieuw Ivy Bridge systeem met een UEFI bord vind ik wel erg verleidelijk... Windows 8 maakt optimaal gebruik van het UEFI BIOS en start mede daarom ontzettend snel op, zéker met een SSD. Al is de boottijd van Windows 8 op mijn huidige systeem al behoorlijk sneller dan met Windows 7.

Dus de vraag is, upgraden of niet? Wat me het meeste tegenhoudt is de totaalprijs voor de upgrade. Een nieuw bord en CPU kost zo rond de €500. En ik ben zeker van plan om in november een nieuwe telefoon aan te schaffen en begin 2013 een Microsoft Surface Pro... En het geld groeit me niet op de rug :)

Zijn de voordelen van een nieuw systeem vergeleken met mijn huidige systeem echt die €500 waard? Zal ik er qua performance op vooruit gaan? Is het huidige systeem wel echt aan vervanging toe? Wat denken jullie? Upgraden of niet?