Nokia, Windows Phone 8, BAM!

Door LCP op woensdag 5 september 2012 22:34 - Reacties (56)
Categorie: Windows Phone, Views: 10.783

Vandaag was het Nokia/Microsoft Windows Phone event in New York waar de nieuwe Lumia toestellen werden aangekondigd. De Lumia 920 en de Lumia 820 zijn de nieuwe toestellen die het tij moeten gaan keren voor Nokia. Gaat ze dat lukken? Het antwoord: Ja, ik denk het wel. Waarom?
Nokia en Microsoft zijn innovatiever dan ooit. Apple en Google zijn ingehaald als het aankomt op innovativiteit en vernieuwing. Ze zijn welliswaar niet ingehaald qua marktaandeel, maar 'in the long run', en dan hebben we het over Q3/Q4 2013 denk ik, gaat Windows Phone een goede 3e plaats innemen in de smartphone markt, daar ben ik van overtuigd.

Nu, de nieuwe Lumia's. De 920 is het vlaggenschip en mensen, wat is het een waanzinnig indrukwekkend toestel! De specs in een notendop:
 • Snapdragon S4 Dualcore SOC op 1.5Ghz
 • 8.7MP camera met Pureview technologie met mechanische stabilisatie
 • 4,5" PureMotion HD+ display met 1280x768 pixels
 • Wireless charging
 • Near Field Communication (NFC)
 • 2000mAh-accu
 • Windows Phone 8 OS
Nokia gaf aan tijdens het event in New York dat de Lumia 920 de beste camera heeft van welke huidige smartphone dan ook. De demo's waren dan ook zeer indrukwekkend te noemen. Foto's maken zonder blur en in donkere omgevingen zouden zo zonder problemen een hoge kwaliteit foto moeten opleveren. Ik ben zeer benieuwd! Het is in ieder geval veelbelovend en Nokia heeft met deze camera techniek een sterk staaltje technologie in huis.

Nu, waarom zou de nieuwe Lumia serie en Windows Phone 8 het tij moeten keren? Windows Phone heeft (nog) niet het momentum wat Android en iOS wel hebben. Maar kan dat veranderen? Ik denk van wel.
De nieuwe Lumia's hebben de WOW factor. Het design is oogverblindend, de bouwkwaliteit uitmuntend en het OS is z'n tijd ver vooruit en bovendien het meest vernieuwend en gebruiksvriendelijk.
Ja, Apple kondigt volgende week de iPhone 5 aan maar, net zoals de iPhone 4S, wordt het wederom niets bijzonders dan alleen een hardware upgrade en wat kleine OS tweaks. De WOW factor van de iPhone is er al lang vanaf en nog alleen aanwezig bij wat ik noem de ' iSheep' . Oftwel, de Apple schaapjes die alles wat Apple maakt als bijna heilig beschouwen. Echter, waar Apple wel om bekend staat is dat het zijn toestellen vrij snel na de presentatie beschikbaar stelt in de winkels. En een aankondiging wanneer de nieuwe Lumia's in de winkels liggen, dat hadden we vanmiddag van Nokia moeten horen. Echter, ze zullen waarschijnlijk niet eerder dan november in de winkels liggen. Dat is imo wel een beetje laat en een teleurstelling van de presentatie. We zullen zien hoe het uitpakt... De iPhone heeft in ieder geval niets te brengen wat de Lumia 920 zal doen verbleken, het is eerder andersom als je het mij vraagt.

Dan Windows Phone 8. Is het waar we op gewacht hebben na Windows Phone 7? Pakt het alle minpunten van WP7 aan en voegt het features toe die we tot nog toe nog mistten in WP7.5? Aan Nokia zal het niet liggen. Het complete pakket aan exclusieve apps zoals, Drive, City Lens, Traffic, Offline Navigation etc. zijn fantastische apps die zich zeer onderscheiden van de rest.
In de presentatie vanmiddag werd getoont hoe diverse Lens Apps de camera experience verbeteren. De app PhotoSynth werd gestart en je kon zien dat deze app, die vrij zwaar en groot is, super snel en flitsend startte! In Windows Phone 7.5 is de UI zeer vloeiend maar het opstarten van de apps wil, afhankelijk van de ontwikkelaar, laat ik dat benadrukken, nog wel eens wat trager gaan. Windows Phone 8 heeft een gedeelde kernel code base met Windows 8. En dat maakt het verschil. De NT kernel is vele malen sneller dan de CE kernel van WP7 en bovendien volledig geoptimaliseerd voor Multicore CPU's. Waar multicore ondersteuning in Android en iOS er min of meer half in is gedrukt, heeft de NT kernel van WP8 volledie native multicore ondersteuning. En ondanks dat we vandaag niet echt inzicht hebben gekregen in de performance van WP8, denk ik dat het wel eens het snelste mobiele platform van dit moment kan zijn. Ook vanwege de manier hoe Windows Phone werkt. Je dagelijkse dingen kun je vele malen sneller doen dan met een Android of iOS toestel. Het OS is niet je standaard grid met icoontjes, waar je voor alles een losse app nodig hebt. Er zijn geen half scherm vullende Widgets die niets toevoegen aan de gebruikerservaring. Nee, er zijn live tiles, perfecte integraties en een ecosysteem die alle diensten en producten van Microsoft laten samenkomen. De Metro Windows 8 interface is in Windows Phone de kracht van het platform. Dat is ook de reden dat ik, als WP gebruiker van het eerste uur, voor Windows Phone heb gekozen als mijn eerste volledige smartphone; het is vernieuwend en zeer gebruiksvriendelijk en overzichtelijk. Dit mis ik totaal met een iPhone of een Android telefoon, die ook nog eens zeer onpersoonlijk en gedateerd en saai aandoen.

Ik denk dat Nokia op de goede weg is en met deze nieuwe Lumia's de stijgende lijn weer gaan vinden. Er is in ieder geval al veel positieve feedback te lezen her en der (ook hier op Tweakers.net), waaronder veel Android gebruikers die zonder twijfelen deze Lumia 920 zullen gaan aanschaffen.

Ik hoop dat Nokia snel een release datum zal vrijgeven en ik ben 1 van de eerste die de Nokia Lumia 920 zal aanschaffen. Alleen nog beslissen welke kleur...

Volgende: Het Windows 10 store apps drama 08-'16 Het Windows 10 store apps drama
Volgende: Upgrade voor Windows 8 of toch maar niet? 08-'12 Upgrade voor Windows 8 of toch maar niet?

Reacties


Door Tweakers user dipje2, woensdag 5 september 2012 22:44

alsof Android (de Linux kernel :)) geen native ondersteuning heeft voor multithreading :).

Maar goed, laat ik eerlijk zijn: Ik ben op zoek naar een vervangend toestel voor mijn Sensation, en ik wil een kleiner toestel. Al dat geweld met 4.3" en hoger vind ik maar niks. Dus naar de 920 kijk ik niet. De 820 vind ik dan misschien net weer te jammer, maar ik moet betere hands-on experiences even afwachten.

Maar ik was dus op zoek naar vervangende Android toestellen en dan kom je uit op de huidige xperia lijn eigenlijk (xperia p vooral). Maar de nokia 820 staat er nu direct naast, kan niet wachten om te kijken of die niet de moeite waard is.

Ik geloof dat HTC ook een event had de komende dagen, waar de rumours waren dat je vooral geen Android spul hoefde te verwachten. Dus als daar meer duidelijkheid komt over de WP8 lijn van HTC. De WP8 toestellen staan dan echt hoog in mijn ehmm... 'wanna-have lijstje' zeg maar :). Zolang ze maar niet allemaal zo groot willen zijn als de One X of de S3.

Omdat ik al een poosje met Android rond liep (HTC Hero) en ook een android tab heb, heb ik een behoorlijke lijst van betaalde apps dus wou ik niet meer van Android af. Ondertussen gebruik ik m'n telefoon steeds meer als telefoon, dus boeit het me niet meer. Hoef geen monster GPU, high-end camera. Whatsapp, een maps-variant, redelijke browser, en bellen + smsen en ik bel wel blij denk ik :)

Door Tweakers user Arokh, woensdag 5 september 2012 22:51

Kerel, ik ben het volledig met je eens. Ik zou zomaar degene hebben kunnen zijn die dit stukje geschreven heeft. Ben nu nog een zeer tevreden Lumia 710 gebruiker, maar die 920 zou ik meteen kopen!

'zou' ja, want ik vind het een ENORME misser dat hij geen SD ondersteuning biedt.. Enkele landen navigatie een stel mp3's een stapeltje games enzo, en je geheugen is vol. Zeker als ik op vakantie ga heb ik altijd enkele afleveringen van bijvoorbeeld TopGear bij me, en in de resolutie van het scherm is 32GB dan gewoon te weinig.

Bedenk ook dat de camera FullHD kan filmen: geweldig, maar waar sla ik die beelden op als i3 weken op vakantie ga?

Anders dan dat: GE-WEL-DIG!! Ik ben ook diep onder de indrk, en wie weet haalt die WOW-factor me nog wel over hem toch aan te schaffen..

[Reactie gewijzigd op woensdag 5 september 2012 23:09]


Door Tweakers user pinna_be, woensdag 5 september 2012 23:02

Ik vind niet helemaal dat ze onderscheidend en vernieuwend zijn.
Hoewel ik ervan overtuigd ben dat dit prachtige toestellen zijn en het OS ook vrijwel zalig moet zijn, zijn er toch dingen die mensen gaan tegenhouden om deze toestellen te kopen.

De consument ziet immers niet dat dit een prachtig toestel is. Ze zien een dual core toestel, maar als je ondertussen high-end wilt gaan, vind je het spectaculair klinkende quadcore. Hoewel de camera zich daadwerkelijk onderscheid van welk ander toestel ook, ziet een consument ook dat dit toestel net als elke nieuwe smartphone 8 megapixels heeft.
Bovendien heb je inderdaad de iSheep, zoals je ze noemde. Maar ondertussen hebben we dit voor meer reeksen. de samsung galaxy heeft ook een vaste userbase.

Voor de meer geavanceerde gebruiker lijkt dit toestel inderdaad prachtig, hier is het het OS dat tegenhoudt. Windows phone is een zeer gesloten OS, met voordelen zoals veiligheid, maar toch nadelen voor mensen die hun smartphone graag tot in de puntjes beheren. Zelfs voor iOS is er de zogenaamde jailbreak.

Je zegt dat iPhone en android-telefoons onpersoonlijk gedateerd en saai aandoen. Ik begrijp je punt, hun bureaublad-systeem is al heel erg lang hetzelfde. Toch vind ik dit statement niet helemaal juist: ik vind net dat je bij een android telefoon (in mindere mate ook een iphone) heel goed kan instellen hoe die er uitziet. Als je niet tevreden zou zijn met de standaardmogelijkheden installeer je gewoon een ander bureaublad. Dit terwijl ik vind dat elk windows phone er onpersoonlijk uitziet. Niet dat ik het lelijk vind, integendeel, maar het ziet er altijd hetzelfde uit. Hoogstens veranderd de kleur en de grootte van de vierkantjes/rechthoekjes op het scherm.

Ik hoop in elk geval dat windows phone een groter aandeel krijgt. Hoe meer keuze er is, hoe beter. Bovendien houdt concurrentie de grote bedrijven scherp. Voor mij is dit toestel echter geen optie wegens de geslotenheid van het systeem, het feit dat geen enkel windows phone7 toestel een upgrade krijgt naar windows phone8, en nog andere kleine dingen.

Door Tweakers user Gish, woensdag 5 september 2012 23:11

Echt, ik heb een probleem. Ik moet mijn Sony Xperia S gaan slijten en gaan sparen voor een Lumnia 920. Ik vind dat ding wel zo vreselijk strak. En WP8 heeft gewoon een paar features waar ik spontaan van begin te kwijlen. Op de FP van T.net heb ik me nog een beetje ingehouden, maar ik MOET die 920 gewoon hebben.

Door Tweakers user Arokh, woensdag 5 september 2012 23:14

@Gish: dat is een eerlijke reactie. Leuk dat je zo enthousiast bent.
Toch grappig dat een jaar geleden niemand over Windows telefoons wilde praten min of meer, en komen er zulke reacties als die van Gish. Erg leuk.

ik wordt trouwens ook met de minuut enthousiater.
Kun je die persconferentie ergens terugkijken?

Door RSW8, woensdag 5 september 2012 23:19

@Pinna_BE
Windows is helemaal geen gesloten systeem dat is Iphone. Die hebben een strak gereguleerd systeem. Android is wel open maar dat is nu alweer achtehaald en doet meer kinderlijk aan. Het zijn de Iphone sheep en de Adroid dweebs die dwepen met hun fanboy besturingssystemen. Windows is verfrissend, mooi en smooth running besturingssysteem (WP7 ook trouwens). Heb zelf een S2 maar als ik WP7 gebruik en WP8 zie incl de mogelijkheden die nokia en microsoft nu bieden met de lumia 920 en 820 moet ik toch zeggen dat ze echte killer phones hebben. Al die vooroordelen en geblaat over het wel of niet slagen van Nokia en of het beter is dan Iphone of S3 slaat nergens op. Windows heeft samen met Nokia gewoon iets opmerkelijks afgeleverd net zoals Samsung met de S1 en applemet de iphone way back in the day. Het is nu alleen nokia's momentum.

Door Tweakers user Arokh, woensdag 5 september 2012 23:33

oh ja, deze wil ik jullie niet onthouden, misschien al gezien, maar ik zag hem net voor het eerst :-)
[img]http://www.wp7connect.com...ds/2012/09/jellybeans.jpg[/img]

[Reactie gewijzigd op woensdag 5 september 2012 23:34]


Door Tweakers user Gish, woensdag 5 september 2012 23:36

Arokh schreef op woensdag 05 september 2012 @ 23:14:
@Gish: dat is een eerlijke reactie. Leuk dat je zo enthousiast bent.
Toch grappig dat een jaar geleden niemand over Windows telefoons wilde praten min of meer, en komen er zulke reacties als die van Gish. Erg leuk.
Ik moet ook eerlijk zeggen dat ik nog nooit zo enthousiast ben geweest over een ander (mobiel) OS naast Windows 8 (desktop versie dus). Ik ben altijd heel erg voor een system geweest waar ik alles hetzelfde heb (ik snap mensen met een iPhone + MacBook + Apple TV + Time Capsule + Airport gebeuren dus ook érg goed!!!). Nog nooit heb ik dat fatsoenlijk voor elkaar kunnen krijgen, maar nu begint het er eindelijk op te lijken.

M'n desktop draait Windows 8 en m'n server doet Windows 2012. Mijn huidige notebook ga ik verkopen en op termijn inruilen voor een Surface tablet. Tot nog toe zat ik alleen nog met een smartphone probleem. Maar dat is nu gewoon simpelweg opgelost. Alles op één platform, geen geneuzel, perfecte Skydrive integratie en alles wérkt ook gewoon hetzelfde. Ik ben dan wel geen leek, maar ga tegenwoordig steeds vaker voor gemak. Mijn Sony Xperia S is dan wel geroot, maar dat is alleen voor een aantal applicaties die dat vereisen. Niet omdat ik het OS grondig aan het verbouwen ben.

Als MS zijn Skydrive integratie écht goed voor elkaar gaat maken ben ik zelfs in staat om voor het eerst online storage te gaan kopen in de vorm van uitbereiding op mijn skydrive. Mijn allerpersoonlijkste data staat nog steeds op m'n eigen server achter slot en grendel, maar ik heb een hoop data die prima geschikt is voor een cloud opslag dienst!

Laat maar komen!

Door Tweakers user pinna_be, woensdag 5 september 2012 23:40

RSW8 schreef op woensdag 05 september 2012 @ 23:19:
@Pinna_BE
Windows is helemaal geen gesloten systeem dat is Iphone. Die hebben een strak gereguleerd systeem. Android is wel open maar dat is nu alweer achtehaald en doet meer kinderlijk aan. Het zijn de Iphone sheep en de Adroid dweebs die dwepen met hun fanboy besturingssystemen. Windows is verfrissend, mooi en smooth running besturingssysteem (WP7 ook trouwens). Heb zelf een S2 maar als ik WP7 gebruik en WP8 zie incl de mogelijkheden die nokia en microsoft nu bieden met de lumia 920 en 820 moet ik toch zeggen dat ze echte killer phones hebben. Al die vooroordelen en geblaat over het wel of niet slagen van Nokia en of het beter is dan Iphone of S3 slaat nergens op. Windows heeft samen met Nokia gewoon iets opmerkelijks afgeleverd net zoals Samsung met de S1 en applemet de iphone way back in the day. Het is nu alleen nokia's momentum.
Met gesloten systeem bedoel ik dat er geen custom rom/jailbreak community voor bestaat. Voor de rest vind ik windows 8 ook een verfrissend en mooi besturingssysteem.
Android vind ik echter niet achterhaald, hoogstens anders en vanuit mijn standpunt beter geschikt voor mijn gebruik. Verder geef ik u volledig gelijk. Deze toestellen zijn ronduit prachtig.

Door Tweakers user Arokh, woensdag 5 september 2012 23:50

ben het met je eens Gish, ik zie dezelfde voordelen, zonder dat je gedwongen aan APple vast zit.

Toen de eerste iPhone uit kwam heb ik er een in het buitenland gehaad omdat hij in Europa nog niet verkrijgbaar was. Ik was overdonderd, ook al had hij geen 3G :-)

Maar als je een ipad en een iphone en een MacBook hebt, dan is de integratie eigenlijk nu niet meer zo goed als het kan worden bij WP8, omdat iOS en OSx niet echt op elkaar lijken.

Uiteindelijk was trouwens voor mij de reden om te switchen naar WP7 omdat de iOS updates mij zwaar tegenvielen. die allereerste iPhone die ik had, als ik die vergelijk met de nieuwste iPhone die er nu is, heb ik het gevoel exact dezelfde telefoon vast te hebben, en dat vind ik geen vernieuwing. Niet alle verandering is verbetering, en ik snap dat Apple zo min mogelijk wil veranderen, maar als ik 600 euro uitgeef aan een nieuw toestel, wil ik graag het gevoel hebben ook een echt nieuw toestel te hebben :-)

En dat gaat met die integratie van alle onderdelen in Windows 8 een goed eind goedkomen.

PS< alle specificaties staan online, mooie lijst om eens rustig door te lezen

http://www.nokia.com/glob.../lumia920/specifications/

[Reactie gewijzigd op woensdag 5 september 2012 23:52]


Door Tweakers user Rowdy.nl, donderdag 6 september 2012 00:08

@Pinna_be; dat volk wat alleen aan quadcore denkt; ziet staan; een "SnapDragon S4"...? Ah, S4, da's natuurlijk quadcore!

J@LPC e mist nog indoor navigatie en het "super sensitive touchscreen". Heerlijk, gewoon met m'n gloves aan op wintersport m'n phone bedienen... :)

Pureview; zie deze hands-on van Ben eens, vooral vanaf 1:30. Gewoon schudden met die cam en foto's knippen... :)

Voor degenen die het gemist hebben; check de complete webcast eens. Dan ben je wel overtuigd; Nokia bouwt ook zeer actief aan software, erg bon. Gave camera 'lenses' (nieuw in WP8) zoals het gewoon automagisch weghalen van randoms die door je foto heenlopen... :)

Ik wacht iig met smart op prijzen en release data (al zal dat rond/na de 29 oktober zijn)
Wordt iig een duur najaar; een Surface tablet, een WP8 device...

Ben overigens ook benieuwd wat HTC gaat doen; die beginnen ook te sputteren nu: http://t.co/atzACZsG

Door Tweakers user Arokh, donderdag 6 september 2012 00:14

de webcast link werkt helaas niet bij mij.

(hij mist een parameter)

Door Jan-Willem Keijzer, donderdag 6 september 2012 00:47

WAT EEN TROEP PRESENTATIE.

Apple doet het goed: ze kondigen iets aan, daarna je kun het direct bestellen en binnen een week heb je het in huis. Niet alleen direct leverbaar, maar ze noemen bij de presentatie ook altijd gelijk de prijs.

Nu Nokia: we presenteren onze nieuwe vlaggenschip: maar wanneer hij in de winkel ligt en hoeveel gaat kosten - dat kunnen we nog niet zeggen.

Weet je ze hebben dus NIKS geleerd, en daarom vertrouw ik er niet meer op. Consumentenvriendelijkheid staat bij MS en Nokia niet op nummer 1.

Door Jan-Willem Keijzer, donderdag 6 september 2012 01:08

Ding heeft niet eens een frontcamera.

Door Jan-Willem Keijzer, donderdag 6 september 2012 01:13

en ook iets als Google NOW of Siri ontbreekt. En ik vind het best wel een baksteen die 920. Veel te groot en dik en het doet allemaal plastic aan. Doet de iPhone toch beter vind ik.

Door Tweakers user jcvjcvjcvjcv, donderdag 6 september 2012 03:17

Alsof iemand die ooit gebruikte

Door Tweakers user Makaveli09, donderdag 6 september 2012 07:18

Een frontcamera heeft de Lumia 920 zeker wel, met een resolutie van 1280 x 960 pixels.

Zie hier de specificaties van het toestel.

Door Tweakers user Makaveli09, donderdag 6 september 2012 07:24

Arokh schreef op woensdag 05 september 2012 @ 22:51:
Kerel, ik ben het volledig met je eens. Ik zou zomaar degene hebben kunnen zijn die dit stukje geschreven heeft. Ben nu nog een zeer tevreden Lumia 710 gebruiker, maar die 920 zou ik meteen kopen!

'zou' ja, want ik vind het een ENORME misser dat hij geen SD ondersteuning biedt.. Enkele landen navigatie een stel mp3's een stapeltje games enzo, en je geheugen is vol. Zeker als ik op vakantie ga heb ik altijd enkele afleveringen van bijvoorbeeld TopGear bij me, en in de resolutie van het scherm is 32GB dan gewoon te weinig.

Bedenk ook dat de camera FullHD kan filmen: geweldig, maar waar sla ik die beelden op als i3 weken op vakantie ga?

Anders dan dat: GE-WEL-DIG!! Ik ben ook diep onder de indrk, en wie weet haalt die WOW-factor me nog wel over hem toch aan te schaffen..
In de specificaties van de Lumia 920 kan ik inderdaad niets vinden over een micro SD kaart......MAAAARRRRR

In de specificaties van de Lumia 820 hebben ze het over "Memory card size Upto 32 GB".....ik vermoed dat deze wel uit te breiden is. Het is immers in Windows Phone 8 ook mogelijk geworden.

Door Tweakers user Gropah, donderdag 6 september 2012 10:36

Hoe kan je weten dat de bouwkwaliteit goed is als het ding nog niet eens goed gereviewd is en hij nog niet een tijdje (1 maand oid) is gebruikt. Dan pas kun je zoiets goed beoordelen, imo

Door Tweakers user sys64738, donderdag 6 september 2012 10:58

Zat er ook over te denken om hier een post over te schrijven maar dat hoeft bij deze niet meer. Prima stuk en roerend mee eens (op het linux/android multitasking stuk na).

Heb het al die jaren erg jammer gevonden dat Nokia niet met zijn tijd was meegegaan want de toestellen die ze maakten waren qua design en afwerking echt top-notch. Gelukkig maken ze nu dus weer toestellen van dezelfde kwaliteit maar dan wel in een modern jasje.

Heb zelf nog weinig ervaring met WP maar Windows 8 vind ik heel mooi en werkt zelfs op een normale desktop prima. Dus ik wil zeker WP wel een keer een kans geven en dan zou de 920 zeker het toestel van mijn keuze zijn. Wat je zegt: ik denk dat dit het keerpunt gaat worden voor Nokia.

Door Tweakers user Propane, donderdag 6 september 2012 13:21

Jan-Willem Keijzer schreef op donderdag 06 september 2012 @ 01:13:
en ook iets als Google NOW of Siri ontbreekt. En ik vind het best wel een baksteen die 920. Veel te groot en dik en het doet allemaal plastic aan. Doet de iPhone toch beter vind ik.
Google NOW of Siri zijn grappig als je het leuk vind om tegen je telefoon te praten, de andere functies (informatie verzamelen die voor jou belangrijk is en makkelijk weergeven) worden al zeer goed gedaan door de live tiles.

Wat betreft gewicht en plastic... Ja, het is plastic, dan wil het nog wel eens als plastic aan doen. Ik heb zelf een Lumia 800, en het soort 'plastic' dat gebruikt wordt voor de behuizing voelt niet hetzelfde aan als bijvoorbeeld de batterijklep van een Galaxy S1 ofzo. Degelijk, stevig, je kan hem best een keertje laten vallen (zelf al meerdere keren gedaan). En het weegt wat meer, ik vind dat eerlijk gezegd wel prettig. Voelt tenminste alsof je wat vast hebt. Dat gevoel kreeg ik steeds minder met de andere smartphones :P.

Ik heb de Lumia 920 op m'n wishlist staan.... Straks Windows 8 op m'n laptop (desktopvervanger), een Surface tablet en dan nog de Lumia 920 erbij... Heerlijk.

Door Tweakers user Eagle Creek, donderdag 6 september 2012 13:41

Windows phone is een zeer gesloten OS, met voordelen zoals veiligheid, maar toch nadelen voor mensen die hun smartphone graag tot in de puntjes beheren. Zelfs voor iOS is er de zogenaamde jailbreak.
Hoeveel -normale- gebruikers (= niet-tweakers) zitten hierop te wachten?
Het argument wordt vaak aangehaald maar bedenk a.u.b. wel dat de gemiddelde consument gewoon een toestel wil hebben dat ouf-of-the-box werkt. Veiligheid zal als je het vraagt niet op #1 staan, maar is voor iedereen toch wel waardevol want al je sms'jes en contacten kwijt door een mobiel virus is voor de meesten een drama.

Ben zelf een tevreden Lumia 800 gebruiker en heb maar in enkele situaties de neiging gehad om iets te willen aanpassen aan het core systeem. Bedenk dat ook iOS vanuit Apple's oogpunt helemaal niet gejailbraked zou moeten worden..

[Reactie gewijzigd op donderdag 6 september 2012 13:43]


Door Tweakers user Eagle Creek, donderdag 6 september 2012 13:44

Makaveli09 schreef op donderdag 06 september 2012 @ 07:24:
[...]


In de specificaties van de Lumia 920 kan ik inderdaad niets vinden over een micro SD kaart......MAAAARRRRR

In de specificaties van de Lumia 820 hebben ze het over "Memory card size Upto 32 GB".....ik vermoed dat deze wel uit te breiden is. Het is immers in Windows Phone 8 ook mogelijk geworden.
Precies wat je zegt. Lumia 920 is niet-uitbreidbaar, de 820 wel. De 820 heeft minder intern geheugen (8 BG volgens mij) en de 920 meer (32 volgens mij).

Door Tweakers user Reb87, donderdag 6 september 2012 17:12

Hoewel het er op papier heel mooi uit ziet, kijk ik ditmaal nog even langer de kat uit de boom alvorens ik nogmaals een Lumia koop.

De Lumia 800 heb ik maanden na release gekocht. Veel lovende woorden van reviewers en op papier was het toestel ook prima. In de praktijk viel het mij echter toch heel erg tegen. Nokia heeft voor mij een hoop goed te maken.

Misschien komt het ook wel omdat ik eigenlijk niet heel ontevreden over mijn iPhone 3GS was op dat moment. De camera features van de nieuwe Lumia's spreken mij wel aan, alleen vraag me af hoe deze zich verhouden tot die van de iPhone 4S. Dit toestel heeft ook beeldstabilisatie, alleen blijkbaar op een andere manier?! :?

Door Tweakers user MeneerG, donderdag 6 september 2012 17:34

Specs zien er goed uit. Zelf ook aan mijn laptop gekluisterd gezeten tijdens de presentatie. Dat SuperSensitive touch lijkt me wel interessant. Ben wel benieuwd of je nu niet ongewenste aanrakingen krijgt.


Ps.
Werk jij bij Nokia ofzo?
vanwege je prijzende taalgebruik

[Reactie gewijzigd op donderdag 6 september 2012 17:35]


Door Tweakers user LCP, donderdag 6 september 2012 17:43

MeneerG schreef op donderdag 06 september 2012 @ 17:34:
Specs zien er goed uit. Zelf ook aan mijn laptop gekluisterd gezeten tijdens de presentatie. Dat SuperSensitive touch lijkt me wel interessant. Ben wel benieuwd of je nu niet ongewenste aanrakingen krijgt.


Ps.
Werk jij bij Nokia ofzo?
vanwege je prijzende taalgebruik
Mocht ik willen dat ik bij Nokia werkte! Prijzende taalgebruik? Mwoah, nee ben gewoon een ontzettende Windows Phone liefhebber sinds ik mijn HTC HD7 heb. Nokia maakt van zijn Windows Phone toestel echt een pronkstuk en dat zeg ik ook gewoon :)

[Reactie gewijzigd op donderdag 6 september 2012 17:45]


Door Tweakers user Jeroenneman, donderdag 6 september 2012 18:15

Poeh poeh, live tiles ipv widgets. Dit is wel erg pro Windows.
Nutteloze widgets ligt maar net aan de gebruiker. Ik vind zelf de buienalarm widget en kalender widget onmisbaar.

Door Tweakers user Felsch, donderdag 6 september 2012 19:16

Net geschreven artikel :).

Ik ben zo een met android phone, maar als ik het geld had, dan zou ik eigenlijk ook gaan voor een windows phone. Het is simpel, en toch innovatief. Ik ben het ook met je eens dat je zegt dat de iphone het innovatieve aan het verliezen is.

Het staat overigens al een tijdje op mijn agenda om de overstap naar windows phone te maken, maar ik wachtte in dit geval tot windows phone 8 en met de announcement van die phones van nokia met die specs, kan zo een nog wel eens mijn nieuwe phone worden :)

Door Jan-Willem Keijzer, donderdag 6 september 2012 22:15

Plop. Amazon doet het vandaag ook weer proper. Het publiek kan het nieuwe gadget gelijk na de presentatie al bestellen en binnen 1 week wordt ie geleverd. Bovendien is gelijk de prijs bekend. Net als Apple en Google (Nexus). Zo hoort het en dat is klantvriendelijk. Niet zoals Microsoft / Nokia - wij schijten in onze broek, dus gaan we het al 3 maanden van te voren aankondigen - zonder prijs en levertijd. Old habits die hard. Schijt op ze.

Door Jan-Willem Keijzer, donderdag 6 september 2012 22:17

Oh ja en de Kindle Fire tablets krijgen: VOOR EEN LAGE PRIJS: FULL HD (1920x1200) op de tablets. Haha komt Microsoft met z'n tablets: 3 jaar na de iPad LOL. En dan ken je het nog steeds nu niet kopen...ligt het eindelijk in de winkel: paf 1376x738 resoluties. Hoezo: INNOVATIEF? Microsoft / Nokia: oude schijt.

Door Jan-Willem Keijzer, donderdag 6 september 2012 22:27

De iPad heb voor 499,- een 2560x1280 scherm. De Kindle Fire HD heb voor 299,- een 1920x1200 scherm. En de Windows Tablets: welke resolutie hebben die en voor welke prijs, en wanneer leverbaar? LOL. HAHHAHAHAA. APPLE FLIKT HET AL, AMAZON FLIKT HET AL. Microsoft: als ze uitkomen, nog met crappy schermen en hoge RT-prijzen. Bye Bye.

Door Tweakers user Arokh, donderdag 6 september 2012 23:27

@ Janwillem Keijzer

zozo, je bent wel heel erg gefrustreerd he?

Dit artikel gaat helemaal niet over Tablets, dus ik denk dat je per ongeluk bij de verkkerde blog hebt staan capslocken.
offtopic: ben het qua tablets helemaal met je eens, daar gaat Microsoft het nooit van zijn leven redden met dergelijke specs voor dergelijke prijzen. Als de prijzen die je nu links en rechts hoort gedeeld door 2 worden kan het nog wat zijn (sommigen zijn dna nog te duur) maar wat ze nu vragen is waanzin.

Maar wil je ook even onderbouwen zonder iLOLiHAHAHAiBLABLA gepraat waarom de Nokia Lumia 920 oude schijt is met een crappy scherm?

Door Tweakers user Rowdy.nl, donderdag 6 september 2012 23:33

Jan-Willem Keijzer, de domste schreeuwlelijk (vanwege je hoofdlettergebruik) van Tweakers. Misschien moet je je eerst inlezen in de feiten en daarna pas uit je nek gaan lullen? |:(Je hebt één punt. Maar ook slechts één. En da's dat Apple het beter doet met: "Dit is onze te duur geprijsde hardware, het is zo'n 243% overpriced en ligt volgende week in de winkel. Nog vragen?"


Maar, je bent niet voor niets een WP7 Troll, dat was ook al te merken in je reactie op de blogpost van Arnoud. Daar ben je ook flink aan het janken, en net zoals hier ongefundeerd uit je nek aan het lullen. Het update beleid van Microsoft wordt geroemd; het is er, voor elke telefoon en snél. Jammer dat WP7 phonés niet naar WP8 geupdate kunnen worden. Maar je krijgt nog wel een flinke update.

Samsung doet er gemiddeld 6 maanden over om z'n topmodel van weleer, de Galaxy S II te updaten naar een inmiddels weer verouderde Android 4 versie. Go Samsung! Nog een weetje over Android; ongeveer een half miljard actieve telefoons. Waarvan er 250 miljoen (!) nog op 2.3 draaien. Juist. Dát is updaten joh!

Ow, en je geroemde iOS? Alleen de laatste 3 modellen draaien een nieuwe versie van iOS, de rest wordt ook gewoon niet ondersteund...


Jan-Willem, ik hoop dat ik je even inzicht heb gegeven hoe verschrikkelijk je uit je nek lult. Mocht je weer wat willen tikken, gewoon, voor de gein, lees het eens door en zoek even wat feiten op voordat je jezelf weer enorm te kakken zet.

Troll-Jan-Willem; Bye Bye.

Door Tweakers user Rowdy.nl, donderdag 6 september 2012 23:42

Arokh schreef op donderdag 06 september 2012 @ 23:27:
@ Janwillem Keijzer

zozo, je bent wel heel erg gefrustreerd he?

Dit artikel gaat helemaal niet over Tablets, dus ik denk dat je per ongeluk bij de verkkerde blog hebt staan capslocken.
offtopic: ben het qua tablets helemaal met je eens, daar gaat Microsoft het nooit van zijn leven redden met dergelijke specs voor dergelijke prijzen. Als de prijzen die je nu links en rechts hoort gedeeld door 2 worden kan het nog wat zijn (sommigen zijn dna nog te duur) maar wat ze nu vragen is waanzin.

Maar wil je ook even onderbouwen zonder iLOLiHAHAHAiBLABLA gepraat waarom de Nokia Lumia 920 oude schijt is met een crappy scherm?
Het is een troll, duidelijk. Hij heeft er geen benul van dat de 920 een hogere pixeldichtheid heeft als de iPhone 4S, hogere helderheid en hogere gevoeligheid.

Wat betreft de tablets; alleen Samsung heeft er een prijsje op geplakt? (correct me if I'm wrong)
Lenovo heeft niks bevestigd, maar noemt prijzen vanaf $400 voor de RT versies. En zoals hierboven genoemd $199 als gerucht voor de Surface.

De tijd zal het leren, ik hoop dat ze betaalbaarder/goedkoper worden, of iig betere specs krijgen. Maar ja, ik heb al een tijdje een 12" tablet met een 1366x768 resolutie waar ik WIndows 8 op draai en afgezien van de waardeloze helderheid en kijkhoeken van het scherm stoor ik me niet bepaald een dikke pixels. Ja, meer zou prettig zijn, maar dit zal op een kleinere diagonaal zelfs nog meer meevallen.

Wat overigens nog wel is; Apple heeft haar prijsbeleid vast staan. Alle andere fabrikanten hebben adviesprijzen; maw; die zijn vaak na niet al te lange tijd alweer een stuk gezakt...

[Reactie gewijzigd op donderdag 6 september 2012 23:45]


Door Jan-Willem, vrijdag 7 september 2012 08:12

@Rowdy.

"WP7 ondersteunde al voicecommands". Symbian ook al. De link van je voicecommands op WP7/8 gaat bij verre lang niet zo ver als Siri of AI als Google NOW.
De RT-tablet krijgt een resolutie van ca.1,280x720. Dat loopt dus achter bij wat ik zei.

"Het update beleid van Microsoft wordt geroemd." Nou ik hoor anders veel mensen klagen dat hun Lumia 800/900 van 3 maanden geleden toch geen update zal krijgen naar Windows Phone 8 (terwijl iOS 6/5 op oudere modellen draaien, en Android's ook updates hebben gekregen van 2.3 -> 4.0).

En dat Nokia/Microsoft niets is verleerd blijkt ook wel uit de presentatie: geen prijzen, geen levertijden, geen hands-on. Das achterlijk. Apple je kan het na afloop direct bestellen, prijs is bekend, reviewers mogen er aan zitten.

Dus ik blijf er bij dat ik gelijk heb.

Door Tweakers user Rowdy.nl, vrijdag 7 september 2012 09:51

Beste Troll,

Je blijft erbij dat je nog steeds geen bronnen post? Iets met feiten? Dat je nog steeds grotendeels uit je nek lult?

Ik zal nogmaals een voorbeeld geven hoe je iets met feiten omschrijft.
 • Siri is iets geavanceerder, maar werkt net zoals WP7 niet in het Nederlands, en het gros van de 'intelligente' dingen werken alleen in de VS. Wauw. WP7's Voice commands zijn misschien minder geavanceerd, maar zoeken naar lokale resultaten werkt tenminste wél buiten de VS. Leuk joh, je kunt je iPhone je naam leren.
  Dan komen we bij Google; je hebt duidelijk geen flauw benul wat Google NOW inhoudt; iets met handige informatie laten zien enzo. Heel fijn, maar geen Siri. Komen we bij het deel van Voice commands zien we dat het net zo veel, of misschien wel minder kan als WP7. Het belangrijkste aan het hierboven genoemde; er is nog niets bekend over wat er aan voicecommando's beschikbaar is in WP8. Dus hoe kun je d'r nu over blaten? er zijn dikke nifty features bekend gemaakt, zie de reactie van Caelorum hieronder :+
 • Mbt updates. Dat is het enige waar je ze over hoort roepen, dat je er geen WP8 op kunt draaien. Voor de rest? Een update wordt aangekondigd, en binnen een paar weken heeft iedereen 'm. Meestal al sneller. Je hebt bdd mijn links niet gelezen, iOS 5/6 draait slechts op de 3 en 4 series. Op de 3 series zelfs maar gedeeltelijk, want functies uitgeschakeld. Ja joh, je draait iOS 6 op je iPhone 3G, maar al die nifty features, heb je die? Persoonlijk vind ik MS juist eerlijk; ze hadden WP7.8 ook uit kunnen brengen als WP8. Ja, een groot gedeelte van de features werkt niet.

  En die andere link van mij die je niet hebt gelezen schrijft dat meer als de helft van de Anroid gebruikers 2.3 draaien. Waarom? Omdat het gros geen update krijgt. Zelfs een high end toestel kopen wilt niet zeggen dat je iig snel een update krijgt. Ben realistisch en bekijk het update beleid van Android telefoons. Als je binnen maanden na het uitbrengen van de nieuwe versie een update hebt heb je geluk. (muv de Nexus telefoons)
  Hell, als je überhaupt de nieuwste versie op je Android telefoon krijgt als ie uitgebracht wordt heb je zeer veel geluk...
 • Lees mijn reactie op Arokh eens, ja, het ziet er vast mooi uit, maar heb je het echt nodig? Lees anders eens de review hier op Tweakers. De hoge resolutie is fijn bij het lezen van tekst en websites. Maar bij foto's, video's en games was het effect minder groot. Nu de nadelen van het 'geweldige' retina. Een dikkere, zwaardere, warmere tablet die ook nog eens langer nodig heeft om op te laden. (dikkere accu?) Leuk joh, dat Retina display...
  Klagen dat de resolutie beperkt is? Prima, maar een 720p scherm voor $199 dollar is niet duur. Op een Android device kijg je als je geluk hebt 1024x768 voor die prijs? Mooi overigens dat die 1366x768 de minimum resolutie is... Maw; retina like displays zijn mogelijk en zullen tzt wel uitkomen. Nu zijn er slechts een handvol fabrikanten die een RT tablet uit mogen brengen...
 • Geen prijzen, true, van Nokia. Niet direct leverbaar? Tsja, da's vanwege de release date zoals MS gesteld heeft. Maar geen Hands-on? Leef je onder een steen? Het internet staat bol van hands-ons van de Lumia 820 en 920?
Ik neem trouwens terug dat ik het op een heel klein punt met je eens was. De devices heeft men laten zien, wat features zijn aangekondigd maar WP8 wordt nog volledig aangekondigd door Microsoft; waarschijnlijk rond eind oktober of zo. wacht, was dat ook niet de datum dat het spul in de winkels kwam liggen?

Je schreeuwt en "iLOLiHAHAHAiBLABLA gepraat" (zoals Arokh het zo mooi verwoordde ;)) al niet meer dus misschien heb je toch de mogelijkheid iets te leren.
Nu nog leren te onderzoeken voor je uit je nekt lult.

Nog meer verzonnen geblaat? Komt u maar, feiten genoeg om je Troll-level naar negatief te schoppen... :+

[Reactie gewijzigd op vrijdag 7 september 2012 10:54]


Door Tweakers user Caelorum, vrijdag 7 september 2012 10:46

Rowdy.nl schreef op vrijdag 07 september 2012 @ 09:51:[...] Het belangrijkste aan het hierboven genoemde; er is nog niets bekend over wat er aan voicecommando's beschikbaar is in WP8. Dus hoe kun je d'r nu over blaten?[/li
[...]
Dat is niet waar. Tijdens één van de eerste presentaties gericht op ontwikkelaars werd al uit de doeken gedaan dat het zeer eenvoudig wordt voor app ontwikkelaars om in te haken op het voice systeem. Wat bijv. mogelijk moet zijn is om dingen als "Pathé, wanneer draait <insert film> in Utrecht?" waarna de Pathé app wordt geopend om een overzicht van draaitijden te laten zien voor bijv. de film Ted in Utrecht.
Daarnaast hebben ze laten weten (en al getoond) dat voice commands in apps werken.
De presentatie waar ik naar verwijs -> http://www.youtube.com/watch?v=byBWYJ7fSV4 En ja er gaan dingen fout in die presentatie :P
Ik zet er de kanttekening bij dat het een oudere build is van 3 maanden geleden. Daarnaast dat je dingen als "heard you say" uit kan zetten.
We zullen moeten zien wat het echt kan uiteindelijk. Ik verwacht halverwege oktober een uitgebreide presentatie van MS zelf en beschikbaarheid van de telefoons vlak erna.

[Reactie gewijzigd op vrijdag 7 september 2012 10:49]


Door Tweakers user Rowdy.nl, vrijdag 7 september 2012 10:56

Fixed that :+

Ziet er goed uit iig, ben ook bdd benieuwd; aangezien men al in die presentatie van Nokia zei dat men niet alle WP8 functionaliteit mocht laten zien. En dat de hands-ons achteraf ook niet diep het systeem in mochten (zoals Arnoud in de hands-on ook al opmerkte)

Door Jan-Willem Keijzer, vrijdag 7 september 2012 11:29

Nokia heeft de stabilisatietechniek van de Nokia 920 gefaked. Dat was al bekend: en ze hebben toegegeven dat ze een disclaimer hadden moeten gebruiken. Grote fout, maar kan gebeuren. NU blijkt dat ze ook de FOTO's gefaked hebben:

http://sefsar.com/nokia-faked-the-still-photos-too

Old habits die hard zoals ik al zei.

Door Jan-Willem Keijzer, vrijdag 7 september 2012 12:09

"Maar geen Hands-on? Leef je onder een steen? Het internet staat bol van hands-ons van de Lumia 820 en 920?"

Tweakers.net: "Tweakers.net kon even spelen met het toestel, maar de eerste ervaring is beperkt: Microsoft verbiedt iedereen om iets anders te laten zien dan het homescreen, een lijst met apps en gedemonstreerde features als de camera en browser."

Engadget.com "Nokia's decided to keep a tight lock (...)"

Ik noem dat geen echte hands-on, maar eerder een hands-off. Zelfde geintje werd ook al bij de Surface geflikt. En nou nou nou wat een show. Een echte killer-feature ontbreekt. Het is eigenlijk allemaal een rip-off van andere partijen (Apple, Samsung). Er is werkelijk niets dat nou echt innovatief of vooruitstrevend is, zoals Apple telkens wel deed(1e iPhone -> Touch all the way; iPhone 4 -> Extreme resolutie; voor wat toen vrijwel niemand nog had; echte mooi kwaliteitsmateriaal niet simpele plastic meer etc...Nokia heb dus eigenlijk niks echt laten zien waarvan ik zeg WOW. Followers zijn het.

Dan het design: bah beetje uitgemelkt (of zijn ze Apple aan het na doen, waarvan ik vind dat die ook weleens wat nieuws qua design nu mogen maken voor de i5). Het design van de Nokia 920...LIjkt wel heel erg op de 800 en N9...Beetje uitgemolken nu niet waar?

Nokia mist bovendien leiderschap: MeeGo, Symbian, Maemo, Nokia Belle, Harmattan, Windows Phone, ze konden maar niet kiezen. Toen zouden de Nokia-apps exclusief worden (Maps, Drive) en nu weer niet.

Heb je de marketingcampagnes van Nokia gevolgd in Nederland? Waren nou niet echt super creatief.

Ik zie het somber in voor Nokia: hoge prijzen. De Lumia 800 en 900 waren OVERPRICED. Je betaalde de hoofdprijs ondanks geen dualcores, super amoleds, hd-schermen, enz. Hoge prijzen, slechte marketing, weinig echt goede (NL) apps, weinig localisatie vanuit Microsoft (films, boeken, bing etc). Nope dit wordt een epic fail opnieuw. Too little too late.

Door Jan-Willem Keijzer, vrijdag 7 september 2012 12:12

Nokia aandelen gingen ook onderuit na de presentatie: omdat niemand nou het idee had van WOW. Ze laten wat zien dat Apple en Samsung al tijden op de markt hebben. Late to the party: en geen killer-features.

http://www.reuters.com/ar...oft-idUSBRE88400620120905

Door Tweakers user Rowdy.nl, vrijdag 7 september 2012 12:17

Jan-Willem Keijzer schreef op vrijdag 07 september 2012 @ 11:29:
Nokia heeft de stabilisatietechniek van de Nokia 920 gefaked. Dat was al bekend: en ze hebben toegegeven dat ze een disclaimer hadden moeten gebruiken. Grote fout, maar kan gebeuren. NU blijkt dat ze ook de FOTO's gefaked hebben:

http://sefsar.com/nokia-faked-the-still-photos-too

Old habits die hard zoals ik al zei.
Als eerste; netjes! Je eerste link naar een bron in een van je posts. Hoe voelt dat nou? :+

Wat betreft die link; was te verwachten. Maar, niet té selectief zijn met de info die je hier deelt? In dat blog wordt gesteld dat de 'stills' in de video gefaked zijn?
It’s impossible for a camera with a fixed aperture of f/2 to generate so many spikes from a light source.
De foto's however, zoals in update 1 staat klopt volgens de poster wel?
That’s pretty much exactly how an f/2 diffraction should look like.
So, je beschuldigd Nokia er van dat ze faken met marketing? Da's toch het eerste wat die 'paarse broeken' leren in marketing school? En wat praktisch elk bedrijf in de business wel doet? Nou ja, guilty as charged iig. Boeiend, het trekt aandacht, en laat dat nou precies zijn waar ze op uit zijn.

Mensen komen vanzelf bij dit soort filmpjes. Of deze. Of deze.
WPCentral managed to catch the Nokia low light photo challenge, which asks rival camera phones to take pictures of a vase in a darkened “room” on video, and with accusations that Nokia’s low-light pictures not being real, it is pretty clear that these results are far from faked.
En om even terug te komen op je argument dat er niks bekend is;
Winfuture.de reports the Nokia Lumia 920 will be released in Germany in mid-October and will retail for 600 Euro ($758, £476).
[..]
Of note is that the Samsung Galaxy S III 16 GB without LTE is 580 Euro, making the 32 GB LTE Nokia Lumia 920 very price competitive.
Old habits die hard slaat overigens op jezelf denk ik? Je schreeuwt weer? Het woord 'foto's' kun je prima anders accentueren als je dat woord belangrijk vind?
Op Nokia slaat het niet denk ik toch, aangezien het filmpje wat ze gefaked hebben van de afgelopen week is? (Of faken ze alles in de afgelopen 147 jaar?)

Over dat eerste filmpje trouwens, met dat vrouwke op de fiets, op het einde van dit filmpje is een slomo te zien waar je in de weerspiegeling ene busje met een dikke cam ziet... Busted... :P
Jan-Willem Keijzer schreef op vrijdag 07 september 2012 @ 12:09:[..]
Ik noem dat geen echte hands-on, maar eerder een hands-off.
[..]
Je verdraaide de feiten, je zegt letterlijk dat er niemand aan mocht komen. Je lult dus uit je nek?
Jan-Willem Keijzer schreef op vrijdag 07 september 2012 @ 12:09:
En nou nou nou wat een show. Een echte killer-feature ontbreekt. Het is eigenlijk allemaal een rip-off van andere partijen (Apple, Samsung). Er is werkelijk niets dat nou echt innovatief of vooruitstrevend is, zoals Apple telkens wel deed(1e iPhone -> Touch all the way; iPhone 4 -> Extreme resolutie; voor wat toen vrijwel niemand nog had; echte mooi kwaliteitsmateriaal niet simpele plastic meer etc...Nokia heb dus eigenlijk niks echt laten zien waarvan ik zeg WOW. Followers zijn het.
Zeker net zo'n followers als het eerste tablet verhaal; Apple 10 jaar later als MS?
Wist je trouwens al dat telefoons met touchscreens al véél eerder bestonden? Zoals HTC bijvoorbeeld, al in 2002 een touch telefoon. Apple was de eerste met een OS wat gericht was op touch, en had multitouch (meen ik) als eerste in haar iPhone...

Laten we even een quote van de weledele heer Jobs erbij nemen...
Steve Jobs - Interview in 'Triumph of the Nerds' (1996)And we have always been shameless about stealing great ideas.
Auw, doet vast pijn, of niet?
Jan-Willem Keijzer schreef op vrijdag 07 september 2012 @ 12:09:Dan het design: bah beetje uitgemelkt (of zijn ze Apple aan het na doen, waarvan ik vind dat die ook weleens wat nieuws qua design nu mogen maken voor de i5). Het design van de Nokia 920...LIjkt wel heel erg op de 800 en N9...Beetje uitgemolken nu niet waar?
Smaak is persoonlijk. Dat jij iets niet mooi vind wil niet zeggen dat anderen het niet mooi vinden? Als je het uitgemolken vindt; is de interface van iOS al ooit (veel) gewijzigd? Of de shell's op Android (Touchwizz for example)? Of je het uiterlijk van Nokia's telefoons of de interface van Microsoft niet mooi vind, jouw persoonlijke smaak. En d'r zit zelfs wel degelijk een gedachte achter: Nokia aims to out-design Apple
Jan-Willem Keijzer schreef op vrijdag 07 september 2012 @ 12:09:Nokia mist bovendien leiderschap: MeeGo, Symbian, Maemo, Nokia Belle, Harmattan, Windows Phone, ze konden maar niet kiezen. Toen zouden de Nokia-apps exclusief worden (Maps, Drive) en nu weer niet.
Volgens mij hebben ze nu een keuze gemaakt, toch?
Jan-Willem Keijzer schreef op vrijdag 07 september 2012 @ 12:09:Heb je de marketingcampagnes van Nokia gevolgd in Nederland? Waren nou niet echt super creatief.
Maar zeer consistent. Herkenbaar. Bij elk geblokt iets denk je aan Nokia. Imho hebben ze een super job gedaan. 80% van de verkochte WP telefoons is niet voor niks van Nokia. (bron hou je tegoed)
Jan-Willem Keijzer schreef op vrijdag 07 september 2012 @ 12:09:Ik zie het somber in voor Nokia: hoge prijzen. De Lumia 800 en 900 waren OVERPRICED. Je betaalde de hoofdprijs ondanks geen dualcores, super amoleds, hd-schermen, enz. Hoge prijzen, slechte marketing, weinig echt goede (NL) apps, weinig localisatie vanuit Microsoft (films, boeken, bing etc). Nope dit wordt een epic fail opnieuw. Too little too late.
Jan-Willem Keijzer schreef op vrijdag 07 september 2012 @ 12:12:
Nokia aandelen gingen ook onderuit na de presentatie: omdat niemand nou het idee had van WOW. Ze laten wat zien dat Apple en Samsung al tijden op de markt hebben. Late to the party: en geen killer-features.

http://www.reuters.com/ar...oft-idUSBRE88400620120905
Zie hierboven, 600 euro. Da's een competieve prijs... :)
En dit dan? Dat gaat erover dat in Finland het landschap er wat betreft mobiele OSsen er zo uit ziet; 36% Android, 32% WP, <30% iOS...
Italehti.fi notes IDC predicts similar numbers for Windows Phone in 2016, making Finland not just an outlier, but a prototype for what the whole world will be like in just a few years.
Verder dan weer heel populaire, ongefundeerde schreeuwsels produceer je weer weinig ècht nuttige op waardheden beruste reacties.

[Reactie gewijzigd op vrijdag 7 september 2012 12:41]


Door Jan-Willem Keijzer, vrijdag 7 september 2012 13:03

Rowdy schreef: "Samsung doet er gemiddeld 6 maanden over om z'n topmodel van weleer, de Galaxy S II te updaten naar een inmiddels weer verouderde Android 4 versie. Go Samsung! Nog een weetje over Android; ongeveer een half miljard actieve telefoons. Waarvan er 250 miljoen (!) nog op 2.3 draaien. Juist. Dát is updaten joh!"

Dat is nog altijd een beter updatebeleid dan Microsoft-Nokia: daar blijft immers 100% steken op Windows Phone 7.x.

Door Tweakers user Sinlath, vrijdag 7 september 2012 13:10

Grappig artikel.


ik ben zelf net zo enthousiast over de nieuwe lumia reeks ( eigenlijk WP8 in het algemeen) .
twijfel nog tussen de 820 en 920 omdat het toestel primair zakelijk gebruikt wordt ben ik bang dat de 820 met interexchangeable covers wat meer op een tienerphone gaat lijken.

Kleurtje is leuk maar je moet niet overdrijven ;)

Ik wacht ongeduldig af totdat ik het daadwerkelijk kan vasthouden dan beslis ik wel.

Door Tweakers user Rowdy.nl, vrijdag 7 september 2012 13:33

Jan-Willem Keijzer schreef op vrijdag 07 september 2012 @ 13:03:
Rowdy schreef: "Samsung doet er gemiddeld 6 maanden over om z'n topmodel van weleer, de Galaxy S II te updaten naar een inmiddels weer verouderde Android 4 versie. Go Samsung! Nog een weetje over Android; ongeveer een half miljard actieve telefoons. Waarvan er 250 miljoen (!) nog op 2.3 draaien. Juist. Dát is updaten joh!"

Dat is nog altijd een beter updatebeleid dan Microsoft-Nokia: daar blijft immers 100% steken op Windows Phone 7.x.
Je zult maar een van de eerste iPhone's hebben, hoor je ook bij die 100%. Of een iPhone hebben, daar kijg je wel iOS 5 en 6, maar ja, het grootste gedeelte van die nieuwe features staat uit. Maar, je hebt wel de laatste versie, whoop!
Imho heb ik dan liever dat een bedrijf eerlijk is; Je krijgt geen 8, maar 7.8.

Ben trouwens ook erg benieuwd naar aankomende woensdag, Zal Apple daadwerkelijk een langwerpige kopie van haar vorige twee telefoons uitbrengen? Met eindelijk een groter display als wat ze de afgelopen 5 jaar hebben uitgebracht? :+


Extragratis tip, nofi; met de icoontjes rechts langs de post, tekstballon plus pijltje kun je een 'quote' maken.

[Reactie gewijzigd op vrijdag 7 september 2012 13:46]


Door Tweakers user Deurges, vrijdag 7 september 2012 15:50

Jan-Willem Keijzer schreef op vrijdag 07 september 2012 @ 13:03:
Rowdy schreef: "Samsung doet er gemiddeld 6 maanden over om z'n topmodel van weleer, de Galaxy S II te updaten naar een inmiddels weer verouderde Android 4 versie. Go Samsung! Nog een weetje over Android; ongeveer een half miljard actieve telefoons. Waarvan er 250 miljoen (!) nog op 2.3 draaien. Juist. Dát is updaten joh!"

Dat is nog altijd een beter updatebeleid dan Microsoft-Nokia: daar blijft immers 100% steken op Windows Phone 7.x.
En wat is het probleem? De Lumia's hebben hun updates gehad net zoals windows zijn updates krijgt. Nothing wrong with that. Of wil je steeds een nieuwe naam hebben voor elke update?

Door Tweakers user Caelorum, vrijdag 7 september 2012 16:52

Jan-Willem Keijzer schreef op vrijdag 07 september 2012 @ 12:09:
[...]Dan het design: bah beetje uitgemelkt (of zijn ze Apple aan het na doen, waarvan ik vind dat die ook weleens wat nieuws qua design nu mogen maken voor de i5). Het design van de Nokia 920...LIjkt wel heel erg op de 800 en N9...Beetje uitgemolken nu niet waar?
Eén productnaam: iPhone
Nokia mist bovendien leiderschap: MeeGo, Symbian, Maemo, Nokia Belle, Harmattan, Windows Phone, ze konden maar niet kiezen. Toen zouden de Nokia-apps exclusief worden (Maps, Drive) en nu weer niet.
Ja die oude top van Nokia kon niet kiezen nee. Nu Elop dat eindelijk wel doet en consistent valt iedereen er alsnog over want ze kiezen de verkeerde. Damn zeg: ze hebben gekozen. Kom nu niet aanzetten met dat ze niet kunnen kiezen. Dat is nu precies waar iedereen Nokia het laatste jaar op heeft aangevallen.
Daarnaast zijn de apps nog wel degelijk exclusive. Ja Nokia heeft zijn kaarten en diensten aan MS aangeboden via het voormalige NavTeq en krijgt daar ook veel voor terug en nee niet alles dat ze hebben zit in WP8. Ze zullen nog een boel dat met navigatie en locatie te maken heeft in hun eigen exclusieve apps steken.
[...] Ik zie het somber in voor Nokia: hoge prijzen. De Lumia 800 en 900 waren OVERPRICED. Je betaalde de hoofdprijs ondanks geen dualcores, super amoleds, hd-schermen, enz. Hoge prijzen, slechte marketing, weinig echt goede (NL) apps, weinig localisatie vanuit Microsoft (films, boeken, bing etc). Nope dit wordt een epic fail opnieuw. Too little too late.
Ach zoals de iPod en de iPhone die altijd steevast overpriced zijn, maar ondertussen wel beter verkopen dat 90% van de concurrenten?

[Reactie gewijzigd op vrijdag 7 september 2012 16:52]


Door p0wner!, vrijdag 7 september 2012 21:55

Ik vond het een mooie blogpost, als outsider. Wel ben ik bang dat de mensen hier te veel denken als Nerds (Tweakers). Wat een knallende start van de nieuwste Lumia-toestellen moest worden is een behoorlijke PR-blunder aan het worden voor Nokia.

Consumenten worden in ontwetendheid gehouden over de precieze verkoopdata en prijzen. Dat maakt een (tussentijdse) overstap op toch maar een Samsung Galaxy S3 of iPhone gemakkelijker, dan dat klanten nu al weten: het is nog 1 maand wachten en hij is goedkoper dan. Consumenten zijn lang niet altijd zo slim als Tweakers: zij moeten gewoon duidelijk weten wat en hoe in jip-en-janneke taal: al dan niet door Nokia zelf, dan wel door de aanwezige pers die er over moet gaan schrijven voor consumenten.

Vervolgens krijgt de blunder met een video die de imagestabilisatietechniek van de Lumia 920 moet tonen negatieve aandacht in de pers met titels als: "Nokia faked". Consumenten houden er niet van bewust voorgelogen te worden (onbewust is een ander verhaal).

De aandelenkoers daalde gelijk na de presentatie: investeerders (wat weten die nou eigenlijk? analysten bah.). Ook dat kwam gelijk negatief in de pers en betekende nog meer slechter nieuws.

Al met al: consumenten die lopen te klagen over een gebrek aan prijzen en concrete levertijden, telecomjournalisten die loopt te klagen dat ze niet uitgebreid het nieuwe flagship konden testen, investeerders die de aandelenkoers negatief beoordelen, en daarnaast veel negatieve aandacht in de reguliere pers over de gefabriceerde video's / foto's doen het allemaal niet echt goed: niet de meest spetterende lancering van het nieuwe flagship.

Door Tweakers user 3828553, zaterdag 8 september 2012 11:08

Wat ik vooral zo'n voordeel vind van WP, is dat de meeste toestellen totaal niet duur zijn vergeleken met bijv. een Android telefoon. Zie nu bijvoorbeeld de Lumia 800 (pricewatch: Nokia Lumia 800 Zwart, deze is maar 300 euro :P Das echt niet veel voor wat je ervoor krijgt :-)

Nadeel aan WP vind ik wél de tweakbaarheid wat de interface betreft. Ik hou er namelijk zelf heel erg van om een beetje uniek te zijn met je mobiel, maar ze zien er allemaal hetzelfde uit :P Ik zou bijv. 3 tile kolommen naast elkaar willen ipv 2, of zelf de grootte per tile willen kunnen bepalen. Maar WP vind ik echt super vet hoor :D Op het moment heb ik gewoon geen geld voor zo'n vette telefoon xD

Door Tweakers user Caelorum, zaterdag 8 september 2012 13:09

zondvloed schreef op zaterdag 08 september 2012 @ 11:08:
[...]
Nadeel aan WP vind ik wél de tweakbaarheid wat de interface betreft. Ik hou er namelijk zelf heel erg van om een beetje uniek te zijn met je mobiel, maar ze zien er allemaal hetzelfde uit :P [...] Op het moment heb ik gewoon geen geld voor zo'n vette telefoon xD
Ik merk hieruit op dat je zelf nog geen WP telefoon hebt. Het vreemde met WP is namelijk dat ondanks dat de interface niet kan worden verandert het namelijk wel erg persoonlijk wordt en daarmee uniek. Mijn telefoon zou bijv. er nooit zo uitzien als die van een ander tenzij zij precies dezelfde interesses en hetzelfde sociale leven hebben als ik.

Door Jan-Willem Keijzer, zaterdag 8 september 2012 13:34

zondvloed schreef op zaterdag 08 september 2012 @ 11:08:
Wat ik vooral zo'n voordeel vind van WP, is dat de meeste toestellen totaal niet duur zijn vergeleken met bijv. een Android telefoon. Zie nu bijvoorbeeld de Lumia 800 (pricewatch: Nokia Lumia 800 Zwart, deze is maar 300 euro :P Das echt niet veel voor wat je ervoor krijgt :-)
Ik weet niet van welke planet je komt, maar in ieder geval niet van Tweakersland. De Samsung Galaxy Nexus kost ongeveer 300 euro. Dan krijg je:

- dualcore ipv singlecore
- 1280x720 HD scherm, ipv niet-HD scherm (800x480)
- HD Super Amoled ipv Amoled
- Full HD videorecording (1920x1080, 1080p) ipv HD ready recording
- 1GB Werkgeheugen ipv 512MB werkgeheugen
- 1,750mAH accu ip 1,450mAH Accu

- Nieuwste OS (Jelly Bean 4.1) en dus nieuwste Apps, ipv. verouderd OS (7.x) en niet de nieuwste apps kunnen draaien (WP8-apps)
- Veel NL APPS (Tweakers.Net App, ING Banking, Appie Bonus etc) ipv weinig goede NL apps; naast ook veel zooi uit VS (Instagram, Angry Birds Space etc).
etc.

DUS je moet niet LIEGEN. Je betaalt dik te veel voor de hardware in de Lumia. Of je het nou wel of niet nodig hebt voor het OS: je betaalt wel de volle pond voor verouderde hardware. 8)7

Door Tweakers user Caelorum, zaterdag 8 september 2012 23:42

Ik ben het op veel punten met je eens, maar WP7 is zeker nog niet verouderd. Het krijgt nog 1 grote update in de komende maanden en dan daarna nog updates door de OEMS. Iedereen gaat er nu ook al meteen vanuit dat er geen applicaties op WP7 uitkomen. Vanuit een developers standpunt is dat echt enorm dom om te doen. Je schiet er namelijk vrijwel niets mee op om WP7 te negeren. Ik vermoed dat er nog wel het 1 en ander aan apps bij zullen komen. Het is namelijk prima te doen om met code zowel WP7 als WP8 te targetten dmv.build targets en wat #if #else preprocessor directives.

Door Tweakers user LCP, maandag 10 september 2012 09:48

@Jan-Willem Keijzer.

Leuk dat je m'n blogpost volkalkt met ongefundeerde, onjuiste CAPS reacties. Ooit wel eens een Windows Phone toestel in je handen gehad? Ik denk het niet.

Waar zal ik beginnen... :+
Nu Nokia: we presenteren onze nieuwe vlaggenschip: maar wanneer hij in de winkel ligt en hoeveel gaat kosten - dat kunnen we nog niet zeggen.
Er is denk ik een misverstand over dat hele beschikbaarheids-verhaal. Nokia heeft alleen zijn nieuwe Lumia lijn gepresenteerd. Vóórdat de nieuwe WP8 toestellen in de winkel kunnen liggen, zal eerst Windows Phone 8 aangekondigd moeten worden. En gezien dat nog niet gebeurd is, zijn er dus ook nog geen prijzen en releasedatums. En dat Apple een iPhone aankondigt en snel beschikbaar stelt, is eigenlijk een behoorlijke misleiding. Want zoals het geval was met de iPad, de iPad 2 en de nieuwe iPad alsmede de iPhone 4 en de iPhone 4s, ze waren na de presentatie gewoon zo goed als NIET leverbaar door een gigantisch productietekort. Goede beschikbaarheid noem ik dat niet.
en ook iets als Google NOW of Siri ontbreekt. En ik vind het best wel een baksteen die 920. Veel te groot en dik en het doet allemaal plastic aan. Doet de iPhone toch beter vind ik.
Voice control zit in Windows Phone al sinds dag 1. En dat werkt gewoon heel erg goed. In Windows Phone 7.5 is die functionaliteit nog eens verbeterd. Ik gebruik het bijna dagelijks om mijn vriendin te bellen of de weersvoorspelling op te vragen of apps te openen. En bovendien heeft Windows Phone de exclusieve app 'AskZiggy'. Een app die BETER werkt dan Siri of Google NOW.

En ja, de Lumia 920 is groot met 4,5", maar nog steeds kleiner dan de Galaxy SIII. En wat heb je liever; een licht stuk plastic die na 1x vallen kapot is en een glazen achterkant die eveneens na 1x vallen stuk is en daardoor je wel een hoesje móét gebruiken, of een stuk Nokia degelijkheid die daadwerkelijk ook nog eens beter in je hand ligt?
De iPad heb voor 499,- een 2560x1280 scherm. De Kindle Fire HD heb voor 299,- een 1920x1200 scherm. En de Windows Tablets: welke resolutie hebben die en voor welke prijs, en wanneer leverbaar? LOL. HAHHAHAHAA. APPLE FLIKT HET AL, AMAZON FLIKT HET AL. Microsoft: als ze uitkomen, nog met crappy schermen en hoge RT-prijzen. Bye Bye.
Wat een flamer ben jij zeg. Je bent nog erger dan Magalaan.
We hebben het hier niet over tablets, maar om even te reageren:
De innovatie van Microsoft t.a.v. tablets gaat veel verder dan alleen resolutie. Windows 8 is bovendien een OS dat alle tablet OS'en zoals iOS en Android meteen van tafel veegt. Waarom? Omdat het een volwaardig Windows OS is. Op de RT tablets in mindere mate, maar moet jij eens opletten wat voor opties je krijgt met een Windows RT tablet. SD kaart, HDMI, Cloud storage met SkyDrive, een ecosysteem met WP8, XBOX, SkyDrive, Office etc. etc. Hoge kwaliteit apps die consistent zijn met de UI van W8. Om nog maar te zwijgen van de Windows 8 Pro tablets waar je daadwerklijk een volwaardig Windows 8 OS hebt. Bedrijven staan hier om te springen. Bye bye iPad. Hiermee vergeleken is een iPad en een Android tablet niets meer dan een gadget die snel vergeten wordt.
Nou ik hoor anders veel mensen klagen dat hun Lumia 800/900 van 3 maanden geleden toch geen update zal krijgen naar Windows Phone 8 (terwijl iOS 6/5 op oudere modellen draaien, en Android's ook updates hebben gekregen van 2.3 -> 4.0).
Jij hebt het niet helemaal begrepen denk ik. Windows Phone 7 is niet upgradebaar naar WP8. Omdat een upgrade van de CE kernel naar de NT kernel simpelweg onmogelijk is en omdat de hardware van de 1e en 2e generatie Windows Phones daar domweg niet geschikt voor is. En dan heb ik het niet eens over CPU en RAM. En Microsoft geeft om zijn klanten. WP7 users krijgen de upgrade naar WP7.8 wat meer is dan alleen toevoegen van het WP8 startscherm. WP7 gebruikers mogen zelfs aandragen welke extra functionaliteiten ze willen in Windows Phone 7.8. Nou, dat is wat ik noem customer commitment.
Dat is beter wat Apple doet. Die brengt een update uit waar vervolgens je oudere generatie iPhone of iPad niet meer mee vooruit te branden is en bepaalde functies uitgeschakeld zijn. En Android, waar veel toestellen niet eens een upgrade krijgen maar nog steeds vastgeroest zijn op v.2.3. Of de updates maanden na de release eens uitgerold worden terwijl er op dat moment al weer een nieuwe update is. Om nog maar te zwijgen over het feit dat sommige apps ineens niet meer werken na een Android update |:( Microsoft heeft zijn updates in eigen hand en zorgt ervoor dat álle WP toestellen tegelijkertijd de update krijgen, zelfs bijna 3 jaar (!) na de release van Windows Phone. Dat is consistent en dat draagt bij aan een betere eenheid in WP. Dat kun je van Android niet zeggen.
Je betaalt dik te veel voor de hardware in de Lumia. Of je het nou wel of niet nodig hebt voor het OS: je betaalt wel de volle pond voor verouderde hardware.
Nee, een iPhone, dat is waar voor je (veel te veel betaalde) geld 8)7 Een overpriced toestel, waar je wel een hoesje voor móet kopen, anders is ie na 1x vallen kapot. Met een ontzettend verouderd, gedateerd, onpersoonlijk, beperkt en ongebruiksvriendelijk OS. Waar, na een update, je toestel ineens langzamer is geworden (itt tot WP, waar na elke update je toestel juist sneller werd) En waar je maar de keuze hebt uit 1 toestel, that's it.
Nee, Apple, dat is het hoor O-)

Het grappige is, dat veel Microsoft bashers, zoals Jan-Willem Keijzer bijv. een heleboel blaten, en dan ook nog eens in CAPS, maar eigenlijk niet in de gaten hebben, dat meer dan de helft wat ze zeggen geen stand houdt. Ze proberen hiermee hun heilige Apple of Android te verdedigen en meerwaarde te geven, maar eigenlijk slagen ze er nooit in.
Android is gejat, inconsistent en lelijk imo. Het is ontzettend gefragmenteerd en saai. Gebruikers willen wat anders getuige de vele positieve reacties van Android gebruikers op de Lumia's en Windows Phone.
Apple heeft met iOS al jaren hetzelfde en dat is allang geen nieuws meer. Het OS is saai, oubollig en biedt geen vernieuwing en is alleen maar gericht op Apps ipv op de gebruiker. Apple innoveert niet, die steelt ook schaamteloos ideeën van andere bedrijven om er vervolgens hun eigen Apple Sauce overheen te gieten. Maar dat concept houd geen stand en is op z'n terugweg. Echte innovatie komt van Microsoft en Nokia, die heel goed begrijpen hoe een gebruiker het liefst met zijn apparaten werkt. We gaan een verschuiving zien in de markt en dat gaat sneller gebeuren dan je denkt...

[Reactie gewijzigd op maandag 10 september 2012 11:11]


Door Jan-Willem Keijzer, dinsdag 11 september 2012 12:03

LCP schreef op maandag 10 september 2012 @ 09:48:
@Jan-Willem Keijzer.

Leuk dat je m'n blogpost volkalkt met ongefundeerde, onjuiste CAPS reacties. Ooit wel eens een Windows Phone toestel in je handen gehad? Ik denk het niet.

Waar zal ik beginnen... :+
Ik heb gehad o.a. iPhone 4, Sony Xperia, Blackberry, Lumia 710, Nokia N95, Blackberry 9200, dus ik denk dat ik wel recht van spreken heb.
Er is denk ik een misverstand over dat hele beschikbaarheids-verhaal. Nokia heeft alleen zijn nieuwe Lumia lijn gepresenteerd. Vóórdat de nieuwe WP8 toestellen in de winkel kunnen liggen, zal eerst Windows Phone 8 aangekondigd moeten worden. En gezien dat nog niet gebeurd is, zijn er dus ook nog geen prijzen en releasedatums.
Bla bla bla, waarom dan niet netjes gewacht? Software > Hardware tegenwoordig.
En dat Apple een iPhone aankondigt en snel beschikbaar stelt, is eigenlijk een behoorlijke misleiding. Want zoals het geval was met de iPad, de iPad 2 en de nieuwe iPad alsmede de iPhone 4 en de iPhone 4s, ze waren na de presentatie gewoon zo goed als NIET leverbaar door een gigantisch productietekort. Goede beschikbaarheid noem ik dat niet.
Onzin, zelfs dan binnen < 3 weken leverbaar. Bij Nokia 920 nog altijd langer. Zelfs pre-orders, zijn niet (goed) mogelijk. Echt, je lult er dik om heen.
Voice control zit in Windows Phone al sinds dag 1. En dat werkt gewoon heel erg goed. In Windows Phone 7.5 is die functionaliteit nog eens verbeterd. Ik gebruik het bijna dagelijks om mijn vriendin te bellen of de weersvoorspelling op te vragen of apps te openen. En bovendien heeft Windows Phone de exclusieve app 'AskZiggy'. Een app die BETER werkt dan Siri of Google NOW.
Met apps op Android ken je ook een Windows Phone 7-tile launcher installeren, dus was is je punt Met APPS kan alles op Android. Maar op mijn Nederlandse Windows Phone zit echt geen diepgaande persoonlijke voice assistent als Siri of Google (NOW). Dus wederom praat je onzin.


En ja, de Lumia 920 is groot met 4,5", maar nog steeds kleiner dan de Galaxy SIII. En wat heb je liever; een licht stuk plastic die na 1x vallen kapot is en een glazen achterkant die eveneens na 1x vallen stuk is en daardoor je wel een hoesje móét gebruiken, of een stuk Nokia degelijkheid die daadwerkelijk ook nog eens beter in je hand ligt?
We hebben het hier niet over tablets, maar om even te reageren:
De innovatie van Microsoft t.a.v. tablets gaat veel verder dan alleen resolutie.
Nou die valt dus erg tegen. Apple biedt zowel op de iPad 3 als MacBooks al retina-resoluties (2560x1200 oid). Microsoft / Nokia: NOPE. Hoezo INNOVATIE op resolutie van Microsoft? Hou toch op je.
Om nog maar te zwijgen van de Windows 8 Pro tablets waar je daadwerklijk een volwaardig Windows 8 OS hebt. Bedrijven staan hier om te springen. Bye bye iPad. Hiermee vergeleken is een iPad en een Android tablet niets meer dan een gadget die snel vergeten wordt.
Tuurlijk joh. Juist daarom waren de eerdere Windows Tablets ook zo'n succes, totdat de iPad kwam :) JOH: Iedereen ging gelijk iPad aanschaffen, ipv de reeds bestaande Windows Tablets. Ha ha ha: ze kozen liever voor iOS OS dat volledig touchfriendly was (geen crappy desktopmodus) in plaats van voor een vol OS. Dus het boeit ze niet. Dus je praat opnieuw onzin. Bovendien: niemand koos op het laatst meer voor Windows Mobile 6.x, ondanks dat het veel op Windows moest lijken. Het boeit de normale consument geen fuck.
Je hebt het niet helemaal begrepen denk ik. Windows Phone 7 is niet upgradebaar naar WP8. Omdat een upgrade van de CE kernel naar de NT kernel simpelweg onmogelijk is en omdat de hardware van de 1e en 2e generatie Windows Phones daar domweg niet geschikt voor is.
Onzin, dat is gewoon een design keuze geweest. Het is een flexibele kernel toch of niet? :p
Dat is beter wat Apple doet. Die brengt een update uit waar vervolgens je oudere generatie iPhone of iPad niet meer mee vooruit te branden is en bepaalde functies uitgeschakeld zijn.
Je bent NIET verplicht de update te installeren: dus je kan gewoon kiezen. Ik wil het niet, of ik wil het wel met beperkte nieuwe functies. Microsoft geeft je die keuze niet eens: das geen vrijheid.
Echte innovatie komt van Microsoft en Nokia, die heel goed begrijpen hoe een gebruiker het liefst met zijn apparaten werkt.
Tuurlijk joh.

Door Jan-Willem Keijzer, dinsdag 11 september 2012 12:11

Rowdy.nl schreef op vrijdag 07 september 2012 @ 12:17:
So, je beschuldigd Nokia er van dat ze faken met marketing? Da's toch het eerste wat die 'paarse broeken' leren in marketing school? En wat praktisch elk bedrijf in de business wel doet? Nou ja, guilty as charged iig. Boeiend, het trekt aandacht, en laat dat nou precies zijn waar ze op uit zijn.

Mensen komen vanzelf bij dit soort filmpjes. Of deze. Of deze.

ècht nuttige op waardheden beruste reacties.
Je bent een noob. Ook Nokia zegt ZELF dat de foto's ook nep zijn, dus bye bye met je gammele links.

"The company on Saturday said other pieces of the marketing material, such as still photography, also were simulated"

Bron: The Wallstreet Journal (wel ff beter dan jouw links.

http://online.wsj.com/art...04577639722171451042.html

Dus.

Door Tweakers user Rowdy.nl, woensdag 19 september 2012 11:11

Jan-Willem Keijzer schreef op dinsdag 11 september 2012 @ 12:11:
[...]


Je bent een noob. Ook Nokia zegt ZELF dat de foto's ook nep zijn, dus bye bye met je gammele links.

"The company on Saturday said other pieces of the marketing material, such as still photography, also were simulated"

Bron: The Wallstreet Journal (wel ff beter dan jouw links.

http://online.wsj.com/art...04577639722171451042.html

Dus.
U schrijft n00b nogal verkeerd. Prettig om te zien dat je wel iets kunt leren gezien mbt de opmaak van berichten. Helaas kan niet hetzelfde geworden voor het tot zich nemen en verwerken van informatie. Je artikeltje op de WSJ (beter gebaseerd op de naam 'Wall Street'?) is slechts een anders geschreven artikeltje van mijn tweede link? Dus de WSJ is slechts een traag medium, of probeer je dat niet duidelijk te maken?
Verder kijken dan je neus lang is vind je bijvoorbeeld dat The Verge zelf mee mocht gaan foto's mocht knippen. Nu Is 'The Verge' geen bekende naam zoals 'Wall Street', maar goed, ik begrijp dat een n00b als jij natuurlijk second guesses heeft bij The Verge... Geeft niet.

Ander tipje; je moet voor de gein je berichten eens nalezen; je bent zeer inconsistent in je antwoorden. Je geeft bijvoorbeeld als belangrijk punt aan dat andere OSsen updates krijgen. En op LCP antwoord je dat je de updates niet hoeft te installeren? Uhh, wat wil je nou? Je ontkracht je eigen 'beweringen'?

Daarover gesproken, iOS 6, tegelijkertijd uitgekomen met de iPhone 5 4XL; het grootste deel van de features werkt niet op zelfs de iPhone 4! Goh, dat wil ik hebben. (review/bron)

Reageren is niet meer mogelijk