Het Windows 10 store apps drama

Door LCP op maandag 22 augustus 2016 14:09 - Reacties (15)
Categorie: Microsoft Windows, Views: 8.283

Oké, ik ben een Microsoft liefhebber. Windows 10, geweldig. Zowel op de desktop als op mijn Lumia 950XL. Maar als we het hebben over de desktop, dan is er 1 ding die nog nooit stabiel is geweest en dat is die &%&&*$ Windows Store en de Store apps.

Ik heb nu ongeveer 4 (schone) Windows 10 installaties gedaan op mijn Pc sinds de officiële release van Windows 10 en geen van de installaties heeft het volgehouden om de Windows Store en de Store apps werkend te houden. Ook vandaag is het weer feest. Sinds gisteren een schone Windows 10 Pro x64 build 1607 gedaan en alle software en settings weer ingesteld zoals ik het graag heb. En jawel, de Windows Store is weer fucked. Errors met installeren van Store apps. Zomaar, uit het niets. Ik wordt er moedeloos van en heb Microsoft al meerdere malen vervloekt intussen omdat die Store nog geen seconde stabiel heeft gewerkt. Ik gebruik graag een Facebook, Messenger, Skype etc. als Store app i.p.v. via de browser, maar nee hoor, het wordt we wederom niet gegund.

En het ergste is nog dat het hele www er vol mee staat. En welke oplossing ik ook probeer (wsreset, caches legen, dism commando's, reboots, folder permissies etc. etc.) niets lost het op :(
Ik heb het inmiddels opgegeven en accepteer dat Store apps voor de telefoon zijn en niet voor de desktop blijkbaar. Want Windows 10 als OS draait als een zonnetje, maar de Windows Store is daar geen onderdeel van...

Volgende: Mijn systeem vliegt weer! 12-'16 Mijn systeem vliegt weer!
Volgende: Nokia, Windows Phone 8, BAM! 09-'12 Nokia, Windows Phone 8, BAM!

Reacties


Door Tweakers user spNk, maandag 22 augustus 2016 20:45

Probeer de store repair optie eens van Tweaking.com Windows repair, heeft mij zeker in de preview tijd erg vaak geholpen de boel weer werkend te krijgen.

Door hoi, dinsdag 23 augustus 2016 10:47

Gebruik je register opschoon programma's of andere die zeggen je pc sneller te maken ? Deze kunnen namelijk dit veroorzaken of misschiens toolbars, eventueel adwcleaner proberen deze doet enkel de browsers opschonen meer niet.

Door Tweakers user chinco, dinsdag 23 augustus 2016 12:22

Wat mij gelijk opviel:

"alle software en settings weer ingesteld zoals ik het graag heb."

Kan daar iets tussen zitten dat het veroorzaakt? Werkt het zonder jouw tweaks ook niet?

Door Tweakers user LCP, dinsdag 23 augustus 2016 12:33

Ik gebruik alleen CCleaner soms, maar die heb ik tot op heden nog niet geïnstalleerd. Ook gebruik ik geen opschoonprogramma's of toolbars oid (ik ben geen computer n00b ;) )
Ik gebruik mijn Pc hoofdzakelijk voor muziekproductie en het eerste wat ik gedaan heb is al mijn DAW software weer geïnstalleerd. Voor de rest eigenlijk niets. Wat mij opviel is dat, na de installatie van Windows, er een heleboel apps geüpdatet zijn direct na de eerste login. Die zijn allemaal keurig geïnstalleerd maar zodra ik manueel bijv. Messenger of Facebook wilde installeren, was de boel alweer stuk. En dit gebeurt continue met die Store. Het is een drama.

Door Jopelepoop, dinsdag 23 augustus 2016 14:37

Hier hetzelfde probleem, het gekke is dat ik juist last heb dat de MS app niet meer functioneren zoals bijvoorbeeld maps. Vrijwel direct na schone installati.

Daarentegen met de 3rd party apps uit de store nog geen problemen

Ik heb het inmiddels ook maar geaccepteerd ;(

Door Tweakers user Chaosstorm, dinsdag 23 augustus 2016 14:56

En je weet zeker dat je hardeschijf geen smart errors heeft? Klinkt haast als een hardeschijf die fouten aan het schrijven is waardoor de boel in de soep loopt :P.

Het enigste wat ik met windows 10 heb is dat ik geen snelkoppelingen meer op mijn bureaublad kan maken (geen idee hoe dat mogelijk is maar goed..).

Door Tweakers user Soggney, dinsdag 23 augustus 2016 16:18

Chaosstorm schreef op dinsdag 23 augustus 2016 @ 14:56:
[...]
Het enigste wat ik met windows 10 heb is dat ik geen snelkoppelingen meer op mijn bureaublad kan maken (geen idee hoe dat mogelijk is maar goed..).
Sorry dat dit nou offtopic is gedeeltelijk, maar als je rechtsklikt op je desktop, en dan bij view kijkt, staat show desktop icons aan?

Zelf gebruik ik de store apps amper, dus veel issues niet echt gehad.

Door Tweakers user YourMom, dinsdag 23 augustus 2016 16:33

kheb me er ook al lang bij neergelegd, ik gebruik Win10Home en eigenlijk draait alles zoals een zonnetje... behalve dus die Windows Store... facebook = via de browser want de app deed me woest worden. verder gebruik ik eigenlijk al jaren geen Skype meer dus heb dit nog niet eens uitgeprobeerd op m'n laptop.

wat ik ook mateloos irritant vind -maar mogelijk heeft dit niet met de Store an-sig, maar eerder met de game zelf te maken- is dat, wanneer je een game aanschaft via de Store je vaak de controls "WASD" niet kan veranderen naar Azertytoetsenborden... on-mo-ge-lijk... sommige games heb ik zo dus nog niet één keer gespeeld omdat ik het na het ellendige zoeken naar de controls opgegeven heb en ik ga ze écht niet in een qwertyconfiguratie spelen met kromme vingers!
het rare is: ik heb dit weldegelijk uitsluitend nog maar gehad met games die ik via de Store aanschafte, al-dan-niet-gratis... nog nooit met een Steam/Origin-game

Door Tweakers user Pwigle, dinsdag 23 augustus 2016 16:46

De store moet zichzelf ook updaten na een verse installatie, dat gaat via... de store :)

Door Tweakers user LCP, dinsdag 23 augustus 2016 18:22

Vandaag de Tweaking.com Windows repair gedaan (Store repair en Windows update repair)
Reboot.... Ennnnnn. Nog steeds errors. Fuck it. Klaar mee.

Door Tweakers user bgttje, woensdag 24 augustus 2016 10:52

Vreemd, nooit problemen met de Store Apps 8)7 Je zal er iets speciaal mee doen denk ik.

Door Tweakers user 614, donderdag 25 augustus 2016 19:10

Vreemd, nooit problemen met de Store Apps Je zal er iets speciaal mee doen denk ik.
Same here.

Alleen pas met de nu.nl app, maar dat was een nu.nl app fout die met een update opgelost is.

Door Tweakers user eagle00789, vrijdag 26 augustus 2016 22:34

nog nooit problemen met de store gehad.
alleen met een enkel MS spelletje dat altijd al moeilijk heeft gedaan...

Door Jonas Klinkert, dinsdag 15 november 2016 16:09

Sinds een halfjaar in bezit van een nieuwe windows10 telefoon via werkgever. (daarvoor android)
Doe je dit zelf niet aan waarom?

-weinig apps
-slecht compatibel met windows(grapje van de ontwikkelaars bv foto in pp presentatie invoegen en alles loopt vast)
-apps die wel werken maar waarvan microsoft liever heeft dat je ze niet gebruikt (bv chrome) worden slecht weer gegeven en werken traag

Leuke telefoon om te bellen en je mail te lezen, daarbuiten zou ik het liefst hem door het raam naar buiten flikkeren maar dat is slecht voor het milieu.

Advies: koop een 2 hands android of IOS of spaar door voor een nieuwe.

Door Tweakers user LCP, dinsdag 6 december 2016 10:45

Jonas Klinkert schreef op dinsdag 15 november 2016 @ 16:09:
Sinds een halfjaar in bezit van een nieuwe windows10 telefoon via werkgever. (daarvoor android)
Doe je dit zelf niet aan waarom?

-weinig apps
-slecht compatibel met windows(grapje van de ontwikkelaars bv foto in pp presentatie invoegen en alles loopt vast)
-apps die wel werken maar waarvan microsoft liever heeft dat je ze niet gebruikt (bv chrome) worden slecht weer gegeven en werken traag

Leuke telefoon om te bellen en je mail te lezen, daarbuiten zou ik het liefst hem door het raam naar buiten flikkeren maar dat is slecht voor het milieu.

Advies: koop een 2 hands android of IOS of spaar door voor een nieuwe.
Tja, jouw mening is nog geen algemeen feit. Ik gebruik al sinds de introductie Windows telefoons en deze bevallen me uitstekend. Ik moet er niet aan denken om naar dat gedateerde ouderwetse icoontjes-gebaseerde Android of iOS over te stappen.
Mijn Lumia 950XL doet het prima!

Reageren is niet meer mogelijk